Kingdom of Heaven – Cennetin Krallığı İncelemesi

Müslüman savaşçı Selahaddin Eyyubi’nin birliklerini, vaktinde onu kontrol eden Hıristiyan Avrupalılardan Kudüs’ü almaya götüren hikayei anlatmak için mükemmel bir iş çıkıyor. Mukaddes Topraklar, elbette, dünyanın üç büyük dininin takipçileri tarafından takdir edilmektedir. Ancak bu hikâye, savaşın kaçınılmaz olduğu bir ortamda girdikten sonra onur bulan bir adam üzerinde yoğunlaştı.
Orlando Bloom, karısı ve çocuğu yakın vakitte can verdiği Balian isimli bir demirciye dönüştü. Balian, onu Kudüs’ün Mukaddes Şehrine götüren kim olduğunu katiyen bilmediği bir baba ile birleşti. Balian, babası (Liam Neeson tarafından oynanan bir baron) tarafından şövalye haline getirilir.
Kudüs’e geldikten sonra, cüzzamdan can vermekte olan Kral’ın lehinde yer alır. Kral, İsrail Hristiyanları ile Vaat Edilmiş Topraklar’da iman etmek isteyen Müslümanlar arasındaki sulhu devam ettirmeyi muvaffak olmuştur. Ama bir takım baronlar bunu yok etmeye ve Selahaddin Eyyubi’nin öncülüğündeki Müslümanlarla savaşa girişim ediyorlardı.
Kral’ın halefi, Kudüs’ün prensesesi Eva Green olan Sibylla ile izdivaç eden bu savaş monger’larından biri olmakla sonuçlanır. Yeni kral (Guy de Lusignan Marton Csokas tarafından canlandırıldı) Balian’ın barışçıl yollarından nefret ediyordu. Guy’ın bildiği veya bilmeyebileceği Balian’ın Sybilla ile bir ilişkisi olması.
Müslümanlarla bir çıkıp çıkmayacağı konusundaki Hıristiyan baronlar arasında ihtilaf büyür. Balian, savaşın patlak vermesine mani olmaya çalıştı. Ama bir kere başladıklarında, Balian şehre saldırı esnasında Kudüs sakinlerini savunmaya çalıştı.
Savaş sahneleri çok iyi yapıldı.Hollywood yapımlarının çoğunun gerçeğe dayandığı vaziyet gibi, bu film de tarihi gerçeklerle bir takım örnekler bulunuyor. Bu filmin ana karakterleri aslında tarihte var olan herkesdi. Ama kurgusal ayrıntılar, yaratıcı amaçlar için hikâyeye ilave etti.
Scott kanlı savaş filmleri için bir üne kavuştu. Bu film o üne kavuşuyor. Şiddet, o vakitlerdeki savaşın gerçekçi bir portresini çizerken, genç izleyiciler için rahatsız edici bir film olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Babam ve Oğlum Filminin Özet ve Ayrıntılar

Er Ryan’ı Kurtarmak Filminin Özeti

The Godfather Film incelemesi