Babam ve Oğlum Filminin Özet ve Ayrıntılar

Babam ve Oğlum Filminin Özet ve Ayrıntıları:

Babam ve Oğlum çocuğum, 2005 yapımı bir Çağan Irmak filmi. Ege’deki çiftlikten gazetecilik okumak için ayrılan Sadık’ın, yıllar sonra erkek çocuğuyla birlikte yine çiftliğe dönüşünün, 12 Eylül Darbesi arka tasarınında aktarıldığı filmin senaryosunu da yeniden Çağan Irmak yazdı. Film, Türkiye’de 3.500.000 seyirci hududunu aştı.
Sadik, üniversite talebesi iken politik olarak aktif olan isyankâr gençlerden biridir ve babasının onun ziraat mühendisi olmasını ve Ege köyünde aile çiftliğini kontrol altına almayı umduğu halde, 70’lerde sol taraf gazetecisi oldu.
12 Eylül 1980 şafağı üzerine, ceberrut bir askeri darbe ülkeye girdiğinde, rastgele bir hastaneye veya bir doktora erişemiyorlar ve karısı Deniz’in tek çocuğu olan Deniz’i doğururken can verir.
Uzun süren bir eziyet, yargılama ve mahpushane müddetinin hemen peşinden Sadik, 7-8 yaşında olan Deniz ile beraber babasına Hüseyin’in olayları düzeltmenin zor olacağını bilerek köye döner.
Bu film bir baba ile alakalıdır; karısı kaybettikten sonra küçük erkek çocuğu, memleketine geri götürür (babasından uzak durduğu yere), zira akciğer rahatsızlığı geçirir.
Çocuğunun can verdiği vakit bir evinin bulunmasını istiyor ve babasıyla yüzleşmeye ve vaziyetinden söz etmeye ve son vedalaşmadan uzlaşmaya karar vermiş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Er Ryan’ı Kurtarmak Filminin Özeti

The Godfather Film incelemesi