The Godfather Film incelemesi

Godfather , Francis Ford Coppola’nın yönettiğive Mario Puzo ve Coppola’nınsenaryosundan Albert S. Ruddy’nin yapımcılığını yaptığı 1972 Amerikan suç filmidir. Aynı isimi taşıyan Puzo’nun 1969 tarihli romanına dayanan film, Marlon Brando ve Al Pacino’yu kuvvetli bir New York suç ailesinin öncüleri olarak canlandırıyor.

1940’lı senelerin New York’ta yaşayan bir Mafya ailesinin epik hikayesi ve öncülüğü babasından (Marlon Brando) en küçük erkek çocuğuyla (Al Pacino) geçerken imparatorluğunu rakip ailelerden savunmak için verdikleri mücadele.

Vito Corleone (Marlon Brando), işi örgütlü suç olan başarılı, sıkı örülü bir ailenin başkanı Don (Baba) olan Baba. Kendini suç ailesinden ayırmaya çalışan kardeşleri Michael (Al Pacino) ile dalga geçen dürtüsel, sıcak tavlı Sonny (James Caan) ve sağdan hiçbir şey yapamayan Fredo (John Cazale) varisi barizdir.

Vito, bu arada aile avukatı olan düz Başkan Tom Hagan’ı (Robert Duvall) kabul etti. Vito’nun karlı ilaç raketlerine girmeyi reddetmesi onu mafya aileleri arasında savaşa sokuyor. Michael ailenin yerine intikam almakla elini kirletiyor ve sonra hesapsız, ceberrut vaftiz babası olarak devraldı.
Yeni rolünde, Corleones’u Las Vegas casino endüstrisinde öncü oyuncular haline getirmek ve New York’ta savaşı bir zamanlar ve herkes için halletmek üzere tertip etmeyi tasarılıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Babam ve Oğlum Filminin Özet ve Ayrıntılar

Er Ryan’ı Kurtarmak Filminin Özeti