Er Ryan’ı Kurtarmak Filminin Özeti

Saving Private Ryan,( Er Ryan’i Kurtarmak) II. Dünya Savaşı’ndaki Normandiya İstilası esnasında 1998’de heyetmiş bir epik savaş draması filmidir.

Steven Spielberg’in yönettiği ve Robert Rodat’ın yazdığı film, grafik gösterimini ve Normandiya çıkarmaları sırasında 27 dakikalık açılış sahnesi ile dikkat çekiyor.

Yüzbaşı John Miller, paraşütçü Özel James Ryan’ı bulmak ve onu haneye güvenli bir şekilde getirmek için görevlendirildi. Ryan’ın üç kardeşi savaşta öldürüldü ve Birleşik Devletler Silahlı gücü Genel Sekreteri George C. Marshall, onu ailesine geri göndermek istedi. Kendi birimi ile iç bölümlerle savaşıyor, ancak kimse nerede olduğunu bilmiyor.

Miller bu tehlikeli görev için yedi kişiyi seçer. Takım, yıkılmış kırsal alana doğru yol alıyor. Almanlarla olan çatışmalarda iki adamını kaybediyor. Nihayetinde, Ryan’ın biriminin bir Alman birliğine karşı saldırı beklediğini fark ettiler.
Arkadaşlarını ayrılmayı reddetti ve Miller, ekibinin pozisyonlarını savunmalarına yardım etmeye devam edeceğini kabul etti. Almanlar ağıri silahlarla saldırıyor. Miller’ın ve onun takımının çoğu öldürüldü, ancak Ryan hayatta kalmış ve haneye döndürülme mücadelesini anlatıyor.
Bu heyecan verici savaş gerilimi, tarihteki en kanlı savaşın gerçekliğini sıradan insanların hanelerine taşıyor; aynı zamandaşa kırık ve kayıp ailelerin gerçeğini aydınlatıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Babam ve Oğlum Filminin Özet ve Ayrıntılar

The Godfather Film incelemesi