Karayip Korsanları Salazar’ın İntikamı İncelemesi

Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı, serinin beşinci bölümüdür ve Joachim Running ve Espen Sandberg (Kon-Tiki) tarafından yönetilmektedir .

Salazar’ın İntikamı sanki daha önce hiç Karayip Korsanları izlememiş seyirci kitlesi için seriye bir yeni başlangıç fırsatı gibi. Kendi içinde başlayıp biten bir hikayesi var ve ne olduğunu anlamak için mutlaka daha önceki dört filmi izlemiş olmak gerekmiyor.

Yolculuk, William Turner’ın oğlu Henry Turner (Brenton Thwaites) ve babasının Uçan Hollandalı Adam’ı denizin dibinde tutan laneti kaldırabilecek Poseidon’un Trident olarak bilinen efsanevi bir eser bulmayı taahhüt eden Elizabeth Swann’ın etrafında dönüyor.

Jack Sparrow ve arkadaşları, Yüzbaşı Teague’nin üzerinde değerli bilgiler bulunduran Poseidon Trident’ı aramaya başlarlar. Okyanuslar üzerindeki tüm güçleri veren bu efsanevi eser, Okyanusların tüm korsanlarını ortadan kaldırmak için Bermuda Üçgeni’nden kaçan korkunç Yüzbaşı Salazar’ın hayaletlerinden kurtulmanın tek yoludur.

Jack, hayatta kalma yönündeki tek umut, efsanevi Trident of Poseidon’dadır, ancak bulmak için baştan çıkarıcı güzel bir gökbilimci olan Carina Smyth (Kaya Scodelario) ile bir genç denizci olan Henry (Brenton Thwaites) ile tedirgin bir ittifak kurmalıdır.
Hikaye, Jack Sparrow, Carina Smyth ve Henry Turner’ın hepsinin Poseidon’un Trident’ı bulmak için farklı nedenleri vardı ve her bir neden oldukça anlaşılır; Jack’in Salazar’ı durdurması gerekiyor, Carina’nın babasının mirası olması gerekiyor ve Henry’nin babası Will’i kurtarması için ihtiyacı var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Babam ve Oğlum Filminin Özet ve Ayrıntılar

Er Ryan’ı Kurtarmak Filminin Özeti

The Godfather Film incelemesi