Aile Arasında Film İncelemesi

Avrupa Yakası, bu ülkede gerçek bir başarıya erişmiş; içerisinde çok değerli ustalar barındıran, yeni yüzler yetiştiren, bir hayli kabiliyetli ismi birarada izleme fırsatı veren; matematiği olan, zorlamadan uzak, candan ve değerli bir sit-com dizisiydi. Gülse Birsel ismini hepimizin duymasına ve övgü toplamasına vesile oldu. Kendisi daha sonra Yalan Dünya dizisiyle yeniden aynı dinamikte; büyük ustaların elinin öpüldüğü yeni yetmelerin başının  okşandığı bir aile samimiyeti yakalamıştı.

Geçtiğimiz günlerde vizyona giren Aile Arasında filmi de kendisinin kaleminden çıkma, benzer yolda ilerleyen bir hikaye. Oyuncuların kuvvetli performansları ile coşan, bayağılık ve ucuzluğa kaçmadan güldüren; "mizahi" bir film.

Performans demişken; Demet Evgar ve Engin Günaydın takdire şayan.. Yüksek enerjileri hem filme hem de izleyen bizlere ışık saçıyor. Bilhassa kendilerinin bulunduğu sahnelerde güldürü ve seyir keyfi oldukça yüksek. Ancak her ne kadar senaristliği ile alkış toplasa da Gülse Birsel'in canlandırdığı karakterden pek haz alamadım. Sinema salonunda da bulunduğu sahnelerde reaksiyonsuzluk hakimdi.
Filme gelecek olursak; son zaman sinemamızın için çıkılmaz gibi duran kolay ve sığ komedilerinin yanında bize soluk aldırdığı için, karakter yaratımı ve bu karakterlerin incelikle işlenmiş olması takdiri hakediyor; ancak eksik noktaları da yok değil. Filmin bir takım bölümlerinde güldürmek üzerine çok düşünülmüş gibi, zorlama anları mevcut. Ayrı olarak bazı sahneler bir emele bağlansa da çok alaka çekmiyor. (Dede konusunda sahneler gibi)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Babam ve Oğlum Filminin Özet ve Ayrıntılar

Er Ryan’ı Kurtarmak Filminin Özeti

The Godfather Film incelemesi